07 december 2012

Metamorfose in het Metaforum

"Metamorfose in het Metaforum"
Expertise-convergentie Leren en Werken in de 21e eeuw

Nnoal themabijeenkomst 11 december 2012
School voor de Toekomst
’s-Hertogenbosch

U kent waarschijnlijk School voor de Toekomst en bent dan zeker ook in het Metaforum, onze fraaie aula, geweest. Op 11 december zal daar een metamorfose plaatsvinden: het Nederlands Netwerk voor Open- en AfstandsLeren (Nnoal) hernieuwt zich met een focus op het uitwisselen van visies en ervaringen ten aanzien van de ‘skills’ die de naaste toekomst vereist. Skills die voorwaardelijk zijn om kansrijk te leren en uiteindelijk succesvol te werken gecombineerd met leren.

Om die hernieuwing manifester te maken verandert de naam Nnoal in LRN21. LRN21 is een ‘acroniem’ voor Leren in de 21e eeuw (wees vrij om Learn 21 er in te lezen).

We behouden het goede van de verleden werkwijze: vier maal per jaar een fysieke ontmoeting met een diner: lekker netwerken!

Nieuw is de website die we lanceren waarin we gerichte informatie ontsluiten en waar we van onze leden en sympathiserende vrienden bijdragen plaatsen en discussies faciliteren.

Afhankelijk van de functionele behoefte zullen we de website uitbreiden met eigentijdse toeters en bellen.

Om elkaar nog eens flink te prikkelen starten we bovenstaande metamorfose met een inleiding door Coen Free, visionair algemeen directeur van het Koning Willem I College en president van de European Federation for Open and Digital Learning.
Omdat de technologische ontwikkeling heel snel gaat en vaak voor onverwachte uitdagingen (kansen en problemen) zorgt, kan het geen kwaad om hier een internationaal erkende coryfee zijn licht op te laten schijnen. Ron Tolido timmert al jaren richtingwijzers aan de digitale weg naar de toekomst. Ron is Senior Vice President and CTO Applications Continental Europe, Capgemini - Director, The Open Group.

Met de opwinding van het voorafgaande nog tussen de neuronen zullen leden van de programmacommissie na de pauze, per thema, kort met de gasten standpunten en kennis uitwisselen.

Dat wordt de basis voor het online voortzetten van discussies.

LRN21 is voor deskundigen, nieuwsgierigen, leergierigen, sociale kennisdelers, ….
Past u grotendeels in het profiel? Dan ontmoet u de anderen op 11 december!
Tot ziens op 11 december 2012 vanaf 15.00 uur in School voor de Toekomst (gebouw S) van het Koning Willem I College.

U kunt zich aanmelden via www.svdt.org. Onder “Actueel” vindt u meer informatie over het programma van deze middag en het online aanmeldingsformulier voor de bijeenkomst en het diner.

Voor in uw agenda!
In 2013 zijn de themabijeenkomsten gepland op 5 maart, 18 juni, 8 oktober en 12 december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten