25 mei 2010

Docent?: ICT-e-competent! Nnoal Themabijeenkomst 22 juni 2010

Themabijeenkomst 22 juni 2010
Docent?: ICT-e-competent!
Nederlands Netwerk voor Open- en Afstandsleren
School voor de Toekomst

Aanmelden via http://www.schoolvoordetoekomst.nl/

15.00 – 15.15 uur: Ontvangst in de Foyer

15.15 – 15.20 uur Inleiding door Josée Bours, dagvoorzitter

15.20 – 15.30 uur Compilatie inzendingen, uitverkiezing en toelichting

15.30 – 15.40 uur e-Competent? Vraag het de docent!
Carlien Geelkerken, Adviseur Onderwijsvernieuwing en ICT in het onderwijs, IOWO Nijmegen
Vraag het de docent? Ja, want docenten ontwikkelen bij ons hun (e-) competenties zelf, door als docententeam samen te werken in een digitale leeromgeving. Daarbij worden zij ondersteund door een aantal gerichte opdrachten, waarbij zij aan de hand van criteria feedback geven op elkaar. De kracht van deze samenwerking is dat het team als team e-competent wordt. Gewoon in de omgeving waarin zij dagelijks met studenten werken. Dus ja, e-competent? Vraag het de docent!

15.40 – 16.10 uur Digitaal leermateriaal leren maken in de lerarenopleiding.
Tom van der Geugten (Bandung 1952),vakdidacticus geschiedenis Fontys Lerarenopleiding Tilburg.
Tom van der Geugten gaat in zijn presentatie met filmbeelden in op de plaats van leermateriaal maken binnen de hedendaagse taak van leraar, op de opbouw van de Kennisnetpublicatie Leren arrangeren en ontwikkelen van digitaal leermateriaal. Module voor de lerarenopleidingen (2010), op de daarmee tot nu toe bereikte resultaten met studenten geschiedenis en op mogelijkheden om studenten en leraren vervolgens op te leiden tot professioneel leraar-auteur.

16.10 – 16.40 uur Van TEL naar TOL
Josée. Bours, manager CTL (KWIC) en Coördinator NNOAL
Het Koning Willem I College voert momenteel een fors professionaliseringsproject uit. Josée zal de globale opzet van de interventiestructuur uit de doeken doen.
Martijn Bos, trainer/ontwikkelaar CTL (KWIC) ontvouwt de inhoud en werkwijze van één van de interventies: de leergang TEL (Technologie Enhanched Learning) en waarom we gaan overschakelen naar TOL.
Jeroen van den Brand, leraar Verzorging is een van de kandidaten van de leergang TEL. Jeroen vertelt over zijn ervaring en toont wat van zijn resultaten.

16.40 – 16.55 uur Pauze

16.55 – 17.25 uur Spreekbeurt over Digital Creator
Hans Burgmans, adviseur KPC Groep
Toen we schreven met een typemachine kreeg je het typediploma. Toen we gingen tekstverwerken kwam het digitaal computerrijbewijs. Nu we gaan communiceren met digitale multimedia komt daar het digital creator diploma bij.
Digital creator is een nieuw diploma voor deelnemers en docenten om te leren werken met beeld en geluid. Hoe maak een multimediale les of hoe lever ik mijn stageverslag in, in de vorm van een documentaire.
Deze presentatie gaat over wat digital creator is, wat je er mee kan en hoe je er mee kunt werken.

17.25 – 17.45 uur Epiloog door HAN-lector Marijke Kral en afsluiting door de dagvoorzitter
18.00 – 20.00 uur Diner in Ons Restaurant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten